Tiedon visualisointi ja analytiikka

Nykyaikaisessa BI-työkalussa korostuvat erityisesti seuraavat seikat:

  • helppokäyttöisyys ja helppo käyttöönotettavuus
  • visuaalisuus ja tiedon saavutettavuus
  • skaalautuvuus ja pilviyhteensopivuus.

Helppokäyttöisyys ja helppo käyttöönotettavuus tehostavat tiedon hyödyntämistä. Käyttöönoton kynnys on tehty mahdollisimman matalaksi, jolloin dataan pääsee nopeasti käsiksi ilman ylimääräisiä kustannuksia ja laiteasennuksia, eikä työkalun käytön opetteluun kulu aikaa.

Tiedon visualisointi tarjoaa erityyppisille käyttäjille mahdollisuuden tutkia ja analysoida dataa omien tarpeidensa mukaan. Samaa tietoa voidaan visualisoida hyvinkin erilaisista näkökulmista ja eri kuvaajien avulla. Olemassa olevista tietomalleista on helppo koostaa raporttikokonaisuuksia ja jakaa niitä myös muille.

Tiedon visualisointi helpottaa tiedolla johtamista. Vaikuttaviin tiedolla johtamisen työpöytiin ja raportteihin pääsee tutustumaan omalta työasemalta ja mobiililaitteelta ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta. Visualisointeja voidaan upottaa organisaation sisäisiin tai ulkoisiin verkkopalveluihin ja operatiivisten järjestelmien sisälle, mikä tarjoaa täysin uusia tapoja jakaa ja hyödyntää tietoa.

BI-ratkaisu kasvaa yrityksen mukana. Pienille yrityksille riittää usein pienempi kokonaisuus, joka käsittää BI-työkalun perusominaisuuksineen.

Skaalautuva kokonaisratkaisu kattaa BI-työkalun lisäksi myös muut sen ympärillä olevat tiedolla johtamisen arkkitehtuurin ja hallintaan liittyvät ratkaisut (tietokannat, -varastot, integraatiot, IoT, big data, edistynyt analytiikka jne.), joissa on olemassa valmiit rajapinnat BI-työkaluihin.

BI-ratkaisun rinnalla voi käyttää myös järeämpiä työkaluja tietomallien, arkkitehtuuriin ja tietovirtojen hallintaan. Tuttu BI-työkalu säilyy käyttöliittymänä, ja vain datan käsittelyyn liittyvä prosessi muuttuu. Kaikki kokonaisratkaisun osa-alueet ovat saatavilla pilvestä, jolloin vaihtelevien kapasiteettitarpeiden ja laskentatehon hallinta on joustavaa ja kustannustehokasta.

Accountor Enterprise Solutionsilla on valmiita konsepteja erityyppisistä tiedolla johtamisen ratkaisuista. Yhtenä case-esimerkkinä markkinoinnin konsepti, jossa tietoa haetaan markkinoinnin järjestelmästä (online-palvelu), asiakkuudenhallintajärjestelmästä (sisäverkossa) ja verkkosivun tilastotiedoista (Google). Nämä tietolähteet on mallinnettu yhdeksi tietomalliksi, josta saadaan visualisoitua tietoa monipuolisesti eri lähteistä.

Tarvittava tieto on saatavilla helposti yhdestä paikasta, eikä sitä tarvitse kerätä erikseen jokaisesta järjestelmästä. Reilun kymmenen henkilötyöpäivän BI-kehityksen panoksella markkinoinnin raportointiin kuluvaa aikaa saatiin vähennettyä yli päivällä kuukaudessa.

 

Power BI -koulutuksessa pääset näkemään, kuinka tietomalleja ja raportteja luodaan Microsoft Power BI:n avulla. Ilmoittaudu mukaan Power BI -koulutukseen 12.12.2017:

 

Liiketoimintatieto kuukaudessa kuriin power bi:lla

Saatko liiketoimintaa tukeaa tietoa nopeasti ja vaivattomasti juuri silloin ja siinä muodossa, kun haluat? Vai joudutko riipimään datan kasaan manuaalisesti monesta eri lähteestä? Tarjoamme kartoituspalvelun, jossa liiketoimintatietosi haasteiden ratkaisemiseen etsitään lääke Power BI -työkalua hyödyntäen.

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaan uutiskirjeen aiheesta