Tiedolla johtaminen

Organisaation päätöksenteossa tarvittava tieto tulee olla koottuna yhteen paikkaan ja muokattu käyttäjänsä tarpeisiin. Sisäisistä ja ulkoisista lähteistä saatu tieto kerätään yleensä tietovarastoon, josta sitä voidaan käyttää hyödyksi liiketoimintatiedonhallinnan työkaluilla paikasta riippumatta (BI, Business Intelligence).

Tiedon visualisointi ja analytiikka

Nykyaikaisessa Power BI -työkalussa korostuvat erityisesti seuraavat seikat:

  • helppokäyttöisyys ja helppo käyttöönotettavuus
  • visuaalisuus ja tiedon saavutettavuus
  • skaalautuvuus ja pilviyhteensopivuus.

Samaa tietoa voidaan visualisoida hyvinkin erilaisista näkökulmista ja eri kuvaajien avulla. Olemassa olevista tietomalleista on helppo koostaa raporttikokonaisuuksia ja jakaa niitä myös muille.

Microsoft Power BI:ssa on lukuisia erilaisia visualisointeja datalle

Vaikuttaviin tiedolla johtamisen työpöytiin ja raportteihin pääsee tutustumaan omalta työasemalta ja mobiililaitteelta ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta. Visualisointeja voidaan upottaa organisaation sisäisiin tai ulkoisiin verkkopalveluihin ja operatiivisten järjestelmien sisälle, mikä tarjoaa täysin uusia tapoja jakaa ja hyödyntää tietoa.

BI-ratkaisu kasvaa yrityksen mukana. Pienille yrityksille riittää usein pienempi kokonaisuus, joka käsittää BI-työkalun perusominaisuuksineen.

Skaalautuva kokonaisratkaisu kattaa BI-työkalun lisäksi myös muut sen ympärillä olevat tiedolla johtamisen arkkitehtuurin ja hallintaan liittyvät ratkaisut (tietokannat, -varastot, integraatiot, IoT, big data, edistynyt analytiikka jne.), joissa on olemassa valmiit rajapinnat BI-työkaluihin.

Accountor Enterprise Solutionsilla on valmiita konsepteja erityyppisistä tiedolla johtamisen ratkaisuista. Yhtenä case-esimerkkinä markkinoinnin konsepti, jossa tietoa haetaan markkinoinnin järjestelmästä (online-palvelu), asiakkuudenhallintajärjestelmästä (sisäverkossa) ja verkkosivun tilastotiedoista (Google). Nämä tietolähteet on mallinnettu yhdeksi tietomalliksi, josta saadaan visualisoitua tietoa monipuolisesti eri lähteistä.

Tarvittava tieto on saatavilla helposti yhdestä paikasta, eikä sitä tarvitse kerätä erikseen jokaisesta järjestelmästä. Reilun kymmenen henkilötyöpäivän BI-kehityksen panoksella markkinoinnin raportointiin kuluvaa aikaa saatiin vähennettyä yli päivällä kuukaudessa.

Tiedolla johtamisen arkkitehtuuri

 

Tiedolla johtamisen arkkitehtuurisuunnittelussa, jonka lopputuloksena tietovarasto muodostuu, tulee määrittää kolmen aihealueen tarpeet:

  1. Liiketoimintatietoa hyödyntävät sovellukset.
  2. Tietovirtojen ja -määrän hallinta ja laatu.
  3. Teknisen alustan eli platformin valinta.

Tarvitsetko apua Power BI:n kanssa? Meiltä saat tarvitsemasi koulutukset ja palvelut

 

Maksuton Power BI -webinaari

Webinaarissa pääset kuulemaan ja näkemään Power BI:n parhaista käytännöistä ja käyttötapauksista. Katso tästä webinaaritallenne Microsoft Power BI -webinaarista.

Power BI -koulutukset

Järjestämme yleisiä ja yrityskohtaisia Power BI -koulutuksia. Yrityskohtaiseen koulutukseen voi osallistua maksimissaan 6 henkilöä yrityksestänne.
Pääsette näkemään, kuinka tietomalleja ja raportteja luodaan Microsoft Power BI:n avulla. Lue lisää Power BI -koulutuksista

Kartoitus

Kartoitusprosessissa havainnoidaan organisaation tiedonhallinnan ja raportoinnin nykytila ja kipupisteet. Samalla tutustutaan Power BI -työkalun tarjoamiin uusiin näkökulmiin ja mahdollisuuksiin. Lopputuloksena on demo asiakkaan omalla datalla, joka toimii erinomaisena ideariihenä jatkotoimenpiteitä suunniteltaessa. Lue lisää Power BI -kartoituksesta

POC-vaihe (Proof Of Concept)

POC-vaiheessa sovitusta kokonaisuudesta luodaan ensimmäinen Power BI -työkalulla tehty malli, jolla kokonaisuutta voidaan testata käytännössä ja esitellä ratkaisua laajemmin organisaation sisällä sekä mahdollisesti hakea hyväksyntä investoinnille. POC toimii pohjana tuotantokäyttöön tähtäävälle ratkaisulle, joten työ ei mene hukkaan.

Tuotantokäyttöön tähtäävään toteutukseen voidaan edetä kartoituksen jälkeen myös ilman POC-vaihetta.

Toteutus, käyttöönotto ja laajentaminen

Ensimmäisessä vaiheessa valitaan sopivin osakokonaisuus toteutettavaksi yhdessä asiakkaan kanssa. Samalla arvioidaan ratkaisun arkkitehtuuriset ominaispiirteet. Ratkaisua laajennetaan ensimmäisen vaiheen jälkeen yhdessä sovitulla tavalla.

Mallinnettu ja visualisoitu tieto mahdollistaa tiedolla johtamisen päivittäisissä päätöksen tekemisessä, tarjoaa merkittävää lisäarvoa organisaation sisällä ja parhaassa tapauksessa luo täysin uusia tietoon ja informaatioon liittyviä tuotteita ja palveluita.

 

Tässä muutamia esimerkkejä raportointimahdollisuuksista ja hyödyistä:

Liiketoimintatieto kuukaudessa kuriin power bi:lla

Saatko liiketoimintaa tukeaa tietoa nopeasti ja vaivattomasti juuri silloin ja siinä muodossa, kun haluat? Vai joudutko riipimään datan kasaan manuaalisesti monesta eri lähteestä? Tarjoamme kartoituspalvelun, jossa liiketoimintatietosi haasteiden ratkaisemiseen etsitään lääke Power BI -työkalua hyödyntäen.

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.