Tehokkaat talouden prosessit

Tehokkaat talouden prosessit muodostavat taloushallinnon perustan. Ilman varmoja ja tehokkaita perusprosesseja aika ei riitä liiketoiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun.

Tehokkaat talouden prosessit muodostuvat seuraavista:

  • sähköiset materiaalit
  • käsittely kerralla
  • tehokkaat kauden vaihteen toimenpiteet
  • liiketoimintavetoinen raportointi
  • vahva pääkäyttäjä- ja koulutustoiminta
  • mittaristo – ml. laatumittaristo

Sähköiset materiaalit: Kaikki saapuvat aineistot ovat sähköisessä muodossa. Sähköiset osto- ja matkalaskut ovat perusvaatimus. Myös muistiotositteet tulee kierrättää sähköisinä. Kaikki toistuvasti tuotettavat materiaalit siirretään sähköiseen muotoon.

Käsittely kerralla: Materiaalit syötetään vain kerran ja siirretään integraatioiden avulla järjestelmien välillä. Automatisoidut työnkulut poistavat turhat manuaaliset työvaiheet toistuvista rutiineista.

Tehokkaat kauden vaihteen toimenpiteet: Esimerkiksi kaikkien yritysten täsmäytykset voidaan suorittaa yhdellä raportoinnilla. Yhteinen aikataulutus varmistaa kaikkien vaiheiden yhteisen toteutuksen. Poikkeamista viestitään tehokkaasti.

Liiketoimintavetoinen raportointi: Raportit ovat saatavilla ajantasaisina päätöksenteon tueksi. Näin liiketoiminnalla on aina haluamansa tieto käytettävissä.

Vahva pääkäyttäjä- ja koulutustoiminta: Nykyaikaiset järjestelmät vaativat kehittämistä ja niiden käyttäminen vaatii vahvaa osaamista. Pääkäyttäjän tulee kerätä kehitystarpeita eri liiketoiminnoista ja viestiä tulevista ominaisuuksista. Henkilöstön osaaminen pidetään hyvällä tasolla jatkuvalla koulutuksella. Yhteiset prosessikuvaukset ovat saatavilla sähköisesti koko organisaatiolle.

Mittaristo: Taloushallinnon tehokkuutta seurataan mittariston avulla. Mittaristossa on tehokkuus- ja laatumittareita. Laatumittareiden avulla voidaan varmistaa saapuvien aineistojen virheettömyys ja todentaa esimerkiksi tarve koulutukselle. Tehokkuusmittariston avulla on helppo tunnistaa kehitysalueet ja asettaa tavoitteita liiketoiminnalle.

Innovatiivisia digiratkaisuja
design sprintillä

AES/DS on asiakslähtöinen innovointikonsepti digitaalisille sovelluksille ja -palveluille. Palvelun perustana on innovaatiojärjestelmä, joka tuottaa hypisteltävän mallinnuksen digitaalisesta innovaatiosta nopeasti.

Lue lisää

Älä anna ERP-projektin musertaa

Lue opas, kerää vinkit, vältä riskit

Lataa ilmaiseksi

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.