Tietojohtaja-teekkari Milla kertoo Trainee-ohjelmasta

Olen Milla Väänänen, viimeisen vuoden tietojohtaja-teekkari Tampereen teknillisestä yliopistosta. Opinnoissani olen päässyt upottamaan käteni liiketoiminnan ja tietojärjestelmien yhteensovittamisen erilaisiin haasteisiin. Olen kerryttänyt parempaa ymmärrystä erilaisista toimialoista lukemalla mm. kestävän tuotannon, yritysjuridiikan ja verkkopalveluiden suunnitteluun liittyviä sivuaineita.  Aloitin Accountor Enterprisella Microsoft Dynamics 365 CRM:n Trainee + Diplomityö-ohjelmassa viime kesänä. Oli mahtavaa, että toimipiste löytyy myös Tampereelta, jolloin työpaikka ei edellyttänyt muuttoa.

Traineen työnkuva

Kuten trainee-ohjelman nimestä voi päätellä, työnkuvaani on olennaisesti kuulunut diplomityö, jossa tutkin asiakaskokemuksen kehittämistä palvelumuotoilun avulla ketterissä käyttöönotto- ja ohjelmistoprojekteissa. Halusin itse, että työstä on aidosti hyötyä yrityksellekin, joten aiheen sparrailussa pohdittiin myös mitä tarpeita Accountorilla on. Minua hieman toppuuteltiin yritykseen keskittymisessä ja kannustettiin valitsemaan ja ehdottamaan aihe, joka aidosti kiinnostaa minua – silloin työstä saadaan hyvä ja käyttökelpoinen myös yritykselle.

Olin kuullut kauhutarinoita kavereilta, kuinka yritysten lupaukset diplomityön tekemisestä jäävät vain sanahelinäksi työkuorman kasvaessa. Accountorin kohdalla en ole joutunut pettymään, jo työsopimukseeni kirjattiin diplomityöhön käytettävissä oleva aika noin 2 päivää viikossa. Tämän lisäksi pidän viikoittain lyhyitä katsauksia esimieheni ja ohjaajan kanssa työn edistymisestä. Olen saanut valtavasti apua haastateltavien löytämisessä ja ensikontaktoinnissa yrityksen puolelta – kiitos siitä.  Diplomityöni on sisältänyt myös sisäisiä haastatteluja, jonka tiimimme on ottanut vastaan superhyvin, kiireistä huolimatta. Työn tekemistä on motivoinut todella paljon se, että työkaverini kyselevät diplomityöstäni yllättävänkin paljon. Tuntuu aidosti siltä, että se nähdään tuottavana työnä eikä vain pakollisena pahana, joka on tiellä ”oikeisiin töihin”.

Diplomityön ohessa teen siis myös muitakin töitä, mikä on ollut hyvinkin mielekästä, sillä olipa aihe kuinka kiinnostava tahansa, välillä aivot junnaa paikallaan ja motivaatiokato häämöttää. Ensimmäiset kuukaudet keskityin järjestelmän penkomiseen ja opetteluun. Nyt syksyn mittaa olen päässyt mukaan asiakasprojekteihin, joissa olen tehnyt testausta ja pientä järjestelmän viilausta. Viimeisimpänä olen päässyt mukaan projektiin, jossa yhdessä osassa toteutettiin asiakkaalle tapahtumienhallintaan liittyvä markkinointiviestinnän automatisointi. Olin vihjaissut jo haastatteluissa, kuinka digitaaliset markkinointityökalut kiinnostavat, joten projektiin mukaan pyytäminen ja uuden työkalun opettelu oli todella iloinen yllätys.

Hauskinta työssäni

Hauskimpia puolia työssäni on saada ohjattua asiakkaat itse kyseenalaistamaan ja keskustelemaan prosessiensa järkevyydestä ja toimivuudesta. Asiakkaiden reaktiot, kun he itse oivaltavat kuinka he voivat tehdä tietyn asian tehokkaammin ja intuitiivisemmin, ovat mahtavia. Se, että voin sanoa sen olevan vielä teknisesti mahdollista toteuttaa, on työni parhaita puolia.

Ajatuksia tulevaisuudesta

Tulevaisuudessa haluan perehtyä yhä enemmän monikanavaiseen asiakaskokemukseen ja viestintään, sekä sen teknisiin ratkaisuihin. Tämän lisäksi haluan tuoda palvelumuotoiluajattelua myös järjestelmän käyttöönottoprojekteihin ja näin päästä yhä enemmän pohtimaan asiakkaiden kanssa heidän prosessien toimivuutta sekä auttamaan asiakasta myös järjestelmän käyttöönoton sisäisissä haasteissa. Accountor Enterprisella tehdään selkeästi paljon töitä sen eteen, että voidaan olla asiakkaille kumppani pelkän järjestelmätoimittajan sijaan, minkä vuoksi uskon viihtyväni talossa myös jatkossa.

 

Millan urapolku jatkuu Accountor Enterprisella juniori ratkaisukonsulttina.

 

Takaisin Henkilökuntamme esittäytyy -sivulle

Facebooktwitterlinkedin

LATAA ACCOUNTOR ENTERPRISEN KÄTEVÄT OPPAAT TÄSTÄ

Näin minimoit riskisi ERP-hankinnassa

Lataa

Opas onnistuneeseen CRM-hankintaan

Lataa

CRM-hankinta oikeille urille

Lataa

Pikaopas myynnin ja markkinoinnin yhteispeliin

Lataa

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.