Sovelluskonsultti hurahti HR:ään – henkilöstöpäällikkö Anu Valtanen kertoo, miksi Accountor Enterpriselle kannattaa tulla töihin

Anu Valtanen aloitti työnsä Accountor Enterprisella vuonna 2008 palkkasovelluskonsulttina. Kiinnostus sisäisiin HR-tehtäviin kasvoi, kun hän näki konsultin työssä lukuisia erilaisia HR-tiimejä ja henkilöstöjohtajia kaiken kokoisista, eri alojen yrityksistä.

”Työni oli tuolloin varsin rikasta, kun pääsin tutustumaan niin moniin erilaisiin HR-ympäristöihin ja näin, miten HR-prosesseja toteutettiin”, Anu kertoo. ”Siinä kasvoi nälkä syödessä, halusin päästä kiinni itse henkilöstöprojekteihin ja laajentaa näkökulmaa ohjelmistoista.”

Anu otti henkilöstötyön haltuun pikkuhiljaa, ja HR-puoli hoitui aluksi tuotteistustehtävien ohella. Tehtävänkuva on kiinnostava myös hänen taustaansa ajatellen.

”Markkinoinnin KTM:nä en ihan heti arvannut, että minusta tulisi jonain päivänä henkilöstöpäällikkö”, Anu nauraa. ”Kasvoin rooliini pikkuhiljaa. Nyt olen hoitanut HR-päällikön tehtäviä muutaman vuoden.”

Työntekijänsä kokoinen yritys

Anu on nähnyt yrityksen kasvun Mepcosta kahdeksi eri firmaksi kymmenen vuoden aikana.

”On se aika mahtavaa, että kun tulin taloon 2008, meitä oli noin 70. Vuoden 2016 loppuun mennessä meitä oli yli 200!”

Anun mukaan Accountor Enterprise on silti aina ollut sopivan kokoinen yritys.  ”Vaikka olemme kasvaneet vuosien varrella, meistä ei ole tullut tunteetonta, suurta korporaatiota. Täällä on hyvä olla”, hän sanoo.

Anua ei jännitä edes Accountor Enterprisen siirtyminen muiden Accountor-yritysten kanssa samaan toimipaikkaan Espoon Keilaniemeen. Osa Accountorin henkilöstöstä on jo muuttanut, ja osa muuttaa loppukesästä. Syksyllä saman katon alla työskentelee yli 600 accountorilaista.

”Minä näen tällaiset tilanteet mahdollisuuksina. Meistä tulee isompi porukka, mutta olemme yhtä, ja varaa erilaisuuteen on jatkossakin. Lisäksi Accountorin arvoissa on vahvana ajatus siitä, että ihmiset, eli me työntekijät, tulemme ensin. Uskon ja luotan ”People first” -ajatteluun, nyt ja jatkossa”, Anu summaa.

Työntekijöitä kuunnellaan

Accountor Enterprisella kuunnellaan henkilöstön toiveita työtehtävistä. Sen osoittaa Anunkin urapolku.

”Täällä on saanut antaa toiveita oman työnkuvan suhteen. Samalla on annettu vastuuta, jos sitä vain haluaa ja hoitaa työnsä hyvin”, Anu vahvistaa.

Monien muiden tavoin Anu kehuu myös Accountor Enterprisen työilmapiiriä ja mukavia työkavereita. Työkaveria autetaan, eikä keskinäistä kilpailua esiinny.

”Meillä kollegoihin suhtaudutaan lojaalisti”, Anu sanoo. ”Accountorin arvoista vapaus ja vastuu näkyvät mielestäni meillä hyvin: sinulle annetaan vapaus hoitaa työsi, mutta olet siitä vastuussa.”

Työntekijöistä pidetään huolta Accountor Enterprisella.

”Seuraamme motivaatiotasoja ja käymme 1-to-1 -keskusteluja säännöllisesti. Henkilöstökyselyillä tuomme kehityskohteita esiin”, Anu kertoo.

Accountor Enterprisen henkilöstöeduilla, kuten liikunta- ja lounasedulla sekä sairaskuluvakuutuksella halutaan edesauttaa sitä, että henkilöstö pysyy motivoituneena, tyytyväisenä ja työkykyisenä.

”Haluamme, että ihmiset jaksavat tulla töihin hyvillä mielin, myös maanantaisin”, Anu summaa.

”Paras perehdytys ikinä”

Accountor Enterpriselle kannattaa hakea töihin, jos on innokas oppimaan uutta ja kehittyvä urapolku kiinnostaa.

”Suosittelen meitä työnantajana erityisesti, jos on hakijana avoin ja oppimishaluinen. Positiivinen asenne kaikkea uutta kohtaan on tärkeää”, Anu täsmentää. ”Emme ehkä ole oikea valinta, jos pitää keskenään samanlaisina toistuvista työpäivistä ja tasaisesta menosta.”

Osana isoa konsernia Accountor Enterprise tarjoaa työnkiertomahdollisuuksia. Lisäksi vuosittain tehdään kehityssuunnitelmat työntekijän urapolkua koskien. Kirsikkana kakun päällä tulevat mukavat työkaverit ja kehuja saanut perehdytys.

”Olen saanut palautetta, että olemme järjestäneet parhaan perehdytyksen ikinä. Meillä suunnitellaan ja lähetetään perehdytysaikataulu tuleville työntekijöille etukäteen, niin ei tarvitse jännittää, mitä ensimmäisenä päivänä tulee eteen”, Anu kertoo. ”Lisäksi työkone, sähköposti ja sen sellaiset on hoidettu etukäteen valmiiksi. Ei muuta kuin tervetuloa!”

Voit kysyä minulta lisää työstäni Accountor Enterprisella: anu.valtanen(a)accountorenterprise.fi.

Takaisin Henkilökuntamme esittäytyy -sivulle

Facebooktwitterlinkedin

LATAA ACCOUNTOR ENTERPRISEN KÄTEVÄT OPPAAT TÄSTÄ

Näin minimoit riskisi ERP-hankinnassa

Lataa

Opas onnistuneeseen CRM-hankintaan

Lataa

CRM-hankinta oikeille urille

Lataa

Pikaopas myynnin ja markkinoinnin yhteispeliin

Lataa

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.