Enemmän kuin konsultti – Aki Koivisto aloitti sovelluksen parissa ja työskentelee nykyään NetSuite-sertifioituna monen alan asiantuntijana

Aki Koivisto aloitti työnsä Accountor Enterprisella vuonna 2015, silloisen Mepcon leivissä. Hänen mielikuvansa Accountor Enterprisesta oli jo tuolloin positiivinen, ja mielikuva on vahvistunut matkan varrella.

”Minulle Accountor Enterprise edustaa työntekijälähtöistä yritystä. Työntekijöitä kunnioitetaan ja heidän osaamistaan arvostetaan”, Aki kertoo.

Kehittymistä on Akin mukaan tapahtunut juuri niissä asioissa, joissa hän toivoikin edistyvänsä.

”Olen päässyt kehittämään itseäni ammatillisesti, ja viemään asioita eteenpäin. Olen todella tyytyväinen, että tulin tänne töihin. Tämä homma oli pieni lottovoitto monessakin mielessä”, Aki summaa.

”Genchi Genbutsu”

Accountor Enterprise on jatkumoa Akin aiemmalle uralle, jossa hän pääsi kasvamaan ERP-maailmaan. Aki kertoo, että tarvetta heittäytyä uuteen tarvittiin alussa paljonkin, ja sovelluskonsultinkin tehtäväkenttä on aika monipuolinen. Aki on myös yksi harvoista NetSuite Administrator -sertifikaatin saaneista konsulteista Suomessa. Yli sadalla asiakkaalla käyneenä hän toteaa nähneensä kaikenlaista liiketoimintaa ja ympäristöjä.

”Uran aikana on tullut nähtyä asiakkaita, jotka tekevät lehmänpäistä lannoitetta ja toisessa päässä asiakaskirjoa on esimerkiksi jäätelötehtaita. Tässä kasvaa pikkuhiljaa aika monen alan asiantuntijaksi”, Aki nauraa, ja lisää, että juuri se on hänen työssään tärkeää.

”Pidän esimerkiksi Toyotan ajatuksesta ’Genchi Genbutsu’, joka tarkoittaa paikan päälle menemistä ja katsomista. Haluan päästä ruohonjuuritasolle näkemään ja ymmärtämään, mistä asiakasyrityksessämme on kyse.”

Koulutukseltaan Aki on tuotantotalouden insinööri. Hän epäilee, että halu nähdä pintaa syvemmälle ja ymmärtää asiakasyritysten prosessien rakenteet ja bisnes perinjuurin on peräisin juuri koulun penkiltä. Aki ei mielläkään itseään pelkäksi konsultiksi.

”Koen olevani oikeastaan ratkaisuarkkitehti, sen verran monipuolisia hommia tulee tehtyä. Accountor Enterprisella on annettu tilaa ja mahdollisuus kehittyä”, Aki summaa.

Vahvuus löytyy erilaisuudesta ryhmässä

Tiimipelaajana Aki nostaa esille NetSuite SKY-tiiminsä erinomaisen ryhmähengen.

”Meillä on tiimissä upeita osaajia. Alusta saakka on ollut sopivasti erilaisia tyyppejä mukana. Kun vahvuutemme ovat erilaiset, lopputuloskin on hyvä. Ja jos jollain ei ole tietoa, miten tietyt asiat hoidetaan, asiantuntija löytyy omasta porukasta. Meillä saa kysyä, ja tietämystä jaetaan paljonkin”, Aki kehuu.

Haasteena on Akin mukaan ennemminkin työporukan maantieteellinen hajanaisuus, kun ihmisiä on töissä sekä Tampereella, Turussa, Lahdessa että Helsingissä.

”Syksyllä olimme kohottamassa tiimihenkeä Paraisilla. Ryhmäfiilis sen kuin vahvistuu, ja uusia ihmisiä on liittynyt jengiimme. Meillä on myös hieno, ihmisläheinen ja sparraava johtaja.”

Ryhmähenkeä vahvistavat toisten auttaminen ja toisaalta myös se, että joskus kaikki ovat yhtä lailla pihalla tietyistä asioista. Onneksi alkuvuosista on kehitytty paljon.

”Meillä keinutaan samassa veneessä. Välillä nauretaan itsellemme aika paljonkin”, Aki kertoo.

Kaikki lähtee asiakkaista

Vaikka henkilömuutoksiakin on sattunut SKY-tiimissä, niistä ollaan Akin mukaan selvitty kunnialla, kun yhteydenpito säilyy säännöllisenä ja tiimiläiset uskaltavat olla rehellisiä toisilleen.

”Näen myös, että muutosten kautta meistä on tullut vahvempia. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana muovautuneet siksi tiimiksi, mikä nyt olemme, ja meissä on enemmän potkua kuin koskaan. Meillä on mahdollisuuksia vaikka mihin!”

Aki kertoo, että NetSuiten kanssa toimiessa parhaat toimintatavat ovat löytyneet ajan myötä. Tuote kehittyy koko ajan, samoin tiimin osaaminen ja työskentelytavat.

”Minua muutos ei haittaa. Elämme muutoksessa ja tietyssä mielessä myös luomme sitä Accountor Enterprisella. Pystyn helposti allekirjoittamaan sloganimme, ’Autamme asiakkaitamme edelläkävijyyteen’. Samalla edesautamme myös suomalaista kilpailukykyä. Meillä kaikki lähtee siitä, että asiakkaita nimenomaan autetaan ja viedään heitä eteenpäin”, Aki summaa.

Työntekijäedut ovat kiitettävät

Aki kiittää Accountor Enterprisea mukavista työntekijäeduista, kuten bonuksista ja liikuntaedusta. Hänen mielestään se osoittaa, että työntekijöistä välitetään.

Perhe ja vapaa-aika otetaan myös Akin mukaan hyvin huomioon työaikoja suunniteltaessa, eikä Accountor Enterprisella hengitetä niskaan. Myös tulevaisuudesta Akilla on positiivinen fiilis. Suunnitelmissa on aloittaa YAMK-opinnot ensi syksynä HAMK:ssa, jonka myötä hän pääsisi tekemään konkreettisia asioita strategian toteuttamisessa. Ajatus opiskeluista sai erittäin positiivisen vastaanoton ja apua jo opiskelun hakuvaiheessa.

”Meillä on niin hyvä tiimi, että polku ei voi olla kuin ylöspäin. Meillä on myös kaikki mahdollisuudet päihittää kilpailijat, kun olemme osa isoa Accountor-konsernia.”

Aki kehottaa työnhakijoita laittamaan hakemuksia.

”Meille kannattaa tulla töihin. Sen lisäksi, että täällä on jo nyt hieno meininki, meillä on tulevaisuus, jonka käytäntöön panemisessa ja toteuttamisessa haluat varmasti olla mukana.”

 

Voit kysyä minulta lisää työstäni Accountor Enterprisella: aki.koivisto(a)accountorenterprise.fi.

Takaisin Henkilökuntamme esittäytyy -sivulle

Facebooktwitterlinkedin

LATAA ACCOUNTOR ENTERPRISEN KÄTEVÄT OPPAAT TÄSTÄ

Näin minimoit riskisi ERP-hankinnassa

Lataa

Opas onnistuneeseen CRM-hankintaan

Lataa

CRM-hankinta oikeille urille

Lataa

Pikaopas myynnin ja markkinoinnin yhteispeliin

Lataa

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.