Hyvä yhteishenki, työssä jaksaminen ja hyvinvointi Accountor Enterprisessa

Julkaistu 17.10.2017 - 16:15

 

Accountor Enterprisessa ollaan panostettu henkilökunnan työhyvinvointiin ja viihtyvyyteen monin eri tavoin. Asiantuntijatyössä sekä pää- että istumalihakset ovat kovilla, ja sen vuoksi yritys haluaa omalta osaltaan parantaa henkilökunnan työssäjaksamista niin henkisellä kuin fyysisellä puolella. Meillä työhyvinvointia lisätään erilaisilla asioilla viikoittain, kuukausittain ja vuosittain.

Ravintoa aivoille ja kropalle

Pienet arkiset asiat yleensä merkitsevät paljon pitkällä juoksulla. Niinhän sitä sanotaan, että pienikin muutos päivässä voi johtaa ajan kanssa suuriin tuloksiin. Yksi hyvä esimerkki tällaisista paremmista valinnoista on viikoittain toimistolle saapuvat ihanat, tuoreet hedelmäkorit, jotka tarjoavat terveellistä helpotusta iltapäivän pikkunälkään tai makeanhimoon. Jos siis välipalaeväät unohtuivat kotiin, et joudu kärvistelemään nälissäsi. Pelkillä hedelmillä ei kuitenkaan elä, joten sopimusravintolamme tarjoavat maittavaa lounasta edullisempaan hintaan.

 

Jotta ei kuitenkaan oltaisi liian tiukkapipoisia, niin perjantaipulla on perinne, jolla saadaan viikonloppu käyntiin ja porukka viettämään yhteistä kahvihetkeä kiireisen arjen keskellä.

”Perjantaipäivä kuvaa meidän ilmapiiriä mielestäni parhaiten. Huomaan miettiväni jo aamusta, mitä hallinnon porukka on keksinyt perjantaipullaksi. Hierojakin tulee piipahtamaan perjantaisin, joka muistuttaa varaamaan seuraavan hierontakerran valmiiksi kalenteriin, koska viereiseen neukkariin on aika kätevä mennä hierottavaksi. Maanantaisin saapuvat hedelmät ovat usein jo perjantaisin loppu, mutta onpahan jotain, mitä odottaa maanantaina. Arvostan suuresti näitä suhteellisen pieniä asioita, joilla on jatkumoa, koska ne nostavat viihtyvyyttä ja työnantajan arvostusta sekä omaa suorituskykyä huimasti”, Netsuite-konsultti Aki Koivisto kommentoi. 

 

Perjantaipulla tekee kauppansa ja piristää mieltä.

 

Liikunnan iloa yksin ja yhdessä

Istumatyö aiheuttaa monelle kropan jumitusta ja liikkuminen jää vähemmälle. Onneksi Accountor Enterprisessa kannustetaan liikkumaan sekä yksin että yhdessä.

Yhteisiä lajikokeiluja järjestetään jokaisella paikkakunnalla Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Lajikokeilu on veloituksetonta ja mukaan pääsee vain ilmoittautumalla kalenterikutsuun. Lajeja pääsee kokeilemaan ja ehdottamaan laidasta laitaan: crossfit, suunnistus, frisbeegolf, tanssi, carting ja niin edelleen. Kenties löytää itselleen uuden harrastuksen! Lajikokeilut ovat myös siitä hauskoja, että siellä tutustuu helpommin myös muihin kuin lähimpiin kollegoihin. Suunnistuslajikokeilun järjesti myyntipäällikkö Jarmo Siivari.

”Vein työkaverit kokeilemaan suunnistusta, koska suunnistus lajina sopii erinomaisesti asiakas- ja ajattelutyötä tekeville asiantuntijoille. Kartan ja maaston välisen suhteen tulkitseminen vaatii aivoja ja keskittymistä.  Aivotyö yhdistettynä liikkumiseen metsässä tuottaa kokonaisvaltaisen palautumis- ja virkityshetken. Itse olen hoitanut pitkään aiemmin kiukutellut selkääni suunnistamalla ja liikkumalla muutenkin umpimetsässä. Selän pienet lihakset pysyvät kunnossa ja selkävaivat pois. Suosittelen”, Jarmo Siivari kertoo.

 

Turun porukka kokeilemassa frisbeegolfia.

 

Yhteistä liikuntaa voi harrastaa myös esimerkiksi Helsingissä pelaamalla sulkapalloa, sillä yrityksellä on oma sulkapallo vuoro joka keskiviikko. Tampereella pääsee pelaamaan jääkiekkoa Ilveksen kotihalliin. Lisäksi Accountor Enterprisellä on oma jalkapallojoukkue, johon idea lähti sovelluskonsultti Turo Juutilaiselta:

”Idea firman omaan futisjoukkueeseen kumpuaa varmaankin omalta osaltani jokavuotisesta jääkiekko-ottelusta, jota on pelattu sekä Tampereella Ilveksen organisoimana että Helsingissä HIFK:n järjestämänä. Nuo tapahtumat ovat olleet aina mukavia, mutta itse kun olen enemmän jalkapalloihmisiä ja olen pelannut futista jo yli 20v, niin erään lätkämatsin jälkeen heitin ilmoille ehdotuksen josko olisi mahdollista järjestää vastaava tapahtuma futispelin muodossa. Se ei kuitenkaan heti saanut toivottua innostusta, mutta ideaa pohdittuani juttelin asiasta Kontuniemen Heikin kanssa joka on myös futisihmisiä. Yhdessä päätimme aloittaa joukkueen kasaamisen ja ensimmäisen vastustajan etsimisen. 

Kaikki joukkueemme pelimiehet ovat kyllä vaikuttaneet innostuneelta ideasta joten uskoisin tällä olevan positiivista vaikutusta työhyvinvointiin. Syksyisen ottelun jälkeen tulikin jo kysymyksiä että vieläkö ensi vuonna pelataan. Vastaus on tietenkin kyllä ja tästä olisi tavoitteena saada jokavuotinen traditio”, Turo Juutilainen kertoo. 

Lue lisää futisjoukkueestamme:  

https://www.accountorenterprise.fi/2017/06/21/accountor-enterprisen-jalkapallojoukkue/ 

Kaikkien ei tarvitse innostua joukkuelajeista 

 

Yksin liikkumista voi harrastaa vaikkapa kuntosalilla. Yrityksellämme on sopimus toimistojen läheisyydessä sijaitsevien kuntosalien kanssa, ja henkilökuntamme pääsee salimaksuissa hieman huokeammalla. Lisäksi joka vuosi yritys tarjoaa liikunta- ja kulttuurirahaa 400€ arvosta.  

”Accountor Enterprise haluaa omalta osaltaan kannustaa henkilöstöään liikkumaan ja pitämään kunnostaan huolta. Yritys tukee esimerkiksi kalenterivuodessa jokaista 400€:n liikunta- ja kulttuuripalveluilla. Yhtenä tämän vuoden tavoitteena on järjestää aikaa myös yhdessä ololle ja osallistumiselle – työssä ja vähän työajan ulkopuolella. Tätä tukevat esimerkiksi erilaiset lajikokeilut ja teemaluennot, joilla on pyritty löytämään kaikille jotakin. Kun nostamme pepun penkistä, kohentaa se varmasti jokaisen niin fyysistä ja kuin henkistä hyvinvointia. Samalla myös yhdessä tekemällä opimme toisiltamme ja toisistamme”, sanoo henkilöstöpäällikkö Anu Valtanen. 

 

Rentous ja työvälineet lisäävät hyvinvointia 

 

Kehonhuollosta ja rentoutuksesta on pidettävä huolta liikunnan lisäksi, joten kerran kuukaudessa yritys tarjoaa hieronnan puoleen hintaan. Hierojalla voit käydä halutessasi useamminkin, sillä hieroja tulee toimistolle kerran viikossa. Mikäli et kuitenkaan pääse toimistolle, voit käydä Rela-hierojien pisteessä hierottavana. Lisäksi käytössämme on sähköpöydät, jotta työasentoa voi helposti vaihtaa päivän mittaan, kun istuminen alkaa puuduttaa. 

”Mukava ja ammattitaitoinen hieroja, olo oli huomattavasti virkeämpi koko päivän”, markkinointiasiantuntija Sanni Juvonen kommentoi hierontaa ytimekkäästi 

Joustavuus työajoissa sekä etätyömahdollisuus tuovat myös rentoutta työskentelyyn ja mahdollistavat oman ajan sovittamisen työhön paremmin. Tästä on etenkin hyötyä heille, jotka tuleva töihin pidemmän matkan takaa. Tästä kokemusta on markkinointiasiantuntija Nina Tuomistolla: 

”Omalta osaltani arkisilla asioilla on suurin vaikutus työhyvinvointiin. Etätyömahdollisuus ja joustavat työajat helpottavat lapsiperheen arkea. Lisäksi modernit työvälineet ja uusimmat järjestelmät tekevät työstä mielekästä ja sujuvaa.” 

 

Kattavaa terveydenhuoltoa sairaskuluvakuutuksella 

 

Accountor Enteprisella on työterveyshuolto Mehiläisessä. Lisäksi tarjoamme työntekijöillemme Fennian sairaskuluvakuutuksen, joka kattaa tietyin ehdoin erikoislääkärikäyntejä, terapiaa ja muita sairaanhoitokuluja. Pidämme työntekijöidemme terveyttä tärkeänä asiana ja olemme halunneet mahdollistaa kaikille hyvät ja kattavat terveydenhoitopalvelut.  

”Olen kiitollinen siitä, että työpaikka tarjoaa sairaskuluvakuutuksen, joka mahdollistaa myös erikoislääkärikäynnit. Olen saanut työterveydestä erinomaista palvelua ja sairaskuluvakuutus on kattanut omalta osaltani myös sellaisia terveydenhoitopalveluja, joihin omasta pussista menisi iso siivu. Terveydellä on suuri merkitys työhyvinvoinnissa”, kommentoi markkinointiasiantuntija Katarina Klinge 

 

Hauskanpitoa ei ole unohdettu 

 

Kerran vuodessa järjestetään yhteiset pikkujoulut tai kick-offit, jossa koko yrityksen väki kerääntyy yhteen eri paikkakunnilta. Silloin nautitaan ja pidetään hauskaa yhdessä koko porukalla. Tämä antaa hyvän tilaisuuden tutustua myös muissa toimipisteissä työskenteleviin. Jokaiselle tiimille on myös varattu oma virkistysbudjetti, jolla tiimi voi yhdessä keksiä jotakin hauskaa yhteistä aktiviteettia tai lähteä vaikka porukalla syömään tai jopa reissuun.   

Accountor Enterprise osallistui myös tänä vuonna lanseerattuun valtakunnalliseen Unelmien työpäivään, joka pidetään tästä lähtien aina 5.10. Tänä vuonna meillä järjestettiin yhteinen aamupala ja työkaverin kehumiseen kannustettiin kiinnittämällä julisteita seinille kehuja varten. Niihin pystyi jokainen kirjoittamaan oman kehunsa työkaverille. Kehuja sai tietysti antaa myös kasvotusten suullisesti. Päivä otettiin vastaan ilolla ja hyvästä aamupalasta kiitosta sai erityisesti hallinnon leidit. 

 

 

Kehu Työkaveria – julisteet keräsivät paljon kehuja Unelmien työpäivänä

 

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sitä nautittiin yhdessä Unelmien työpäivänä.
Facebooktwitterlinkedin

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.