4 muutosvoimaa, jotka tekevät liiketoiminta-alustat entistä tärkeämmiksi

Yrityksen keskeiset it-järjestelmät yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi niputtavat liiketoiminta-alustat ovat muuttuneet yrityksille entistä tärkeämmiksi. Ne mahdollistavat mm. muutostilanteissa ketterän sekä pienemmällä kitkalla skaalautuvan liiketoiminnan perustan rakentamisen. Yhteinen data, yhtenäinen käyttökokemus sekä yksinkertaisempi it-infra helpottavat niin johdon, käyttäjien kuin it-ammattilaisten työtä.

Mikä sitten on muuttunut? Miksi perinteinen malli, jossa eri järjestelmät hankitaan toisistaan irrallisina kokonaisuuksina, on juuri nyt muuttunut kilpailukykyä haittaavaksi hidasteeksi?

Erityisesti nämä neljä muutosvoimaa ovat johtaneet liiketoiminta-alustojen laajamittaiseen leviämiseen.

 

Kiihtyvä kehityksen vauhti. Liiketoiminnan muutokset eivät hidastu, ja maailma on entistä kansainvälisempi. Reaktionopeutta pitää kasvattaa. Perinteiset, staattiset järjestelmät eivät pysy vauhdissa mukana. Muutosten tekeminen on hidasta ja kankeaa. Kalliit järjestelmäversioiden päivitykset rikkovat pahimmillaan järjestelmien väliset integraatiot ja lamaannuttavat liiketoiminnan kehityksen.

Digitalisaatio koskee kaikkia. Kaikki alat ja yritykset ovat digitaalisessa murroksessa. Jatkossa tuotteet kytkeytyvät yhä useammin verkkoon ja sitä kautta palveluekosysteemeihin. Monelle yritykselle digitalisaatio tarkoittaa muutosta nykyisiin toimintamalleihin. Perinteiset, kenties pitkäänkin hyvin palvelleet järjestelmät muuttuvat kehityksen jarruiksi, sillä niitä on vaikea taivuttaa modernien liiketoimintamallien tarpeisiin.

Paikasta riippumaton työ. Mobiililaitteet ja etätyö ovat konkreettisia esimerkkejä työelämän valtavista muutoksista. Järjestelmien täytyy tukea tehokasta työskentelyä ajasta, paikasta ja laitteista riippumatta. Perinteisten järjestelmien taivuttaminen tähän tulee usein kalliiksi, ja lopputulos on käyttökokemukseltaan kaukana natiivisti pilveen rakennetun ratkaisun vastaavasta.

Tiedon ja sen jakamisen arvo. Tietoa on enemmän kuin koskaan, ja sen analysointi on entistä helpompaa. Sidosryhmät voivat toimia tehokkaammin, kun heille tarjotaan helppo pääsy tietoon. Se vaatii sopivaa teknologiaa, kuten web-portaaleja, avoimia rajapintoja sekä liiketoiminta-alustan tarjoamia tiedon analysointivälineitä loppukäyttäjille.

 

Järjestelmien täytyy sopeutua organisaation tarpeisiin – ei päinvastoin. Uudenlaisille, notkeammille ja ketterämmille ratkaisuille on siis selkeä tarve.

Lisää asiaa liiketoiminta-alustoista ja niiden hyödyistä löydät tuoreesta oppaastamme – lataa se veloituksetta:

 

Facebooktwitterlinkedin

Heikki Tukiainen

Heikki on Accountor Enterprisen liiketoiminta-alustojen johtaja. Heikin työhistoria ulottuu McKinseyn liikkeenjohdon konsultoinnista Nokian liiketoiminnan kehitykseen ja Pretaxin talouden ulkoistuspalveluihin. Heikillä on kokemusta pilvipalveluista, taloushallinnon arjesta ja johtamisesta, kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä yritysten strategioista. Koulutukseltaan Heikki on tuotantotalouden DI.

Vapaa-aikaansa Heikki viettää radio-ohjattavien lentokoneiden ja suunnistuksen parissa. Unelmia vaaliva mies viihtyy metsässä kompassin ja kaksospoikiensa kanssa – ja on kaksonen itsekin.

Innovatiivisia digiratkaisuja
design sprintillä

AES/DS on asiakslähtöinen innovointikonsepti digitaalisille sovelluksille ja -palveluille. Palvelun perustana on innovaatiojärjestelmä, joka tuottaa hypisteltävän mallinnuksen digitaalisesta innovaatiosta nopeasti.

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaan uutiskirjeen aiheesta