Lisäarvoa bisnekseen liiketoiminta-alustalla? Uusi oppaamme vie sovellussotkusta ekosysteemieuforiaan

Maailma kutistuu. Digitalisaation vauhti kiihtyy kaikilla toimialoilla. Dataa syntyy yhä enemmän, ja sen hallinta on yhä monimutkaisempaa. Tietojärjestelmien määrän kasvaessa niiden hallinta muuttuu entistä haastavammaksi, puhumattakaan jatkuvista, ketteryyden rampauttavista integraatioista. Työ on yhä enemmän ajasta ja paikasta riippumatonta, mobiili jyrää.

Liiketoiminta-alustat lupaavat perinteisiin it-ratkaisuihin tottuneelle skaalautuvuutta, ketteryyttä, kattavuutta ja kustannustehokkuutta. Kuten mikään teknologia, yksikään liiketoiminta-alusta ei itsessään luo lisäarvoa yrityksellesi. Potentiaalia kuitenkin on – kyse on siitä, kuinka tehokkaasti kykenet lunastamaan luvatut hyödyt omassa liiketoiminnassasi.

Koska tämä ilmiö luo niin suurta arvoa ja muuttaa yritysten arkea merkittävästi, päätimme kirjoittaa kansantajuisen oppaan liiketoiminta-alustojen maailmaan.

Oppaan luettuasi ymmärrät…

  • Mikä liiketoiminta-alusta on ja mikä siitä tekee kiinnostavan?
  • Millaisin tavoin yrityksesi voi hyötyä liiketoiminta-alustoista?
  • Mitä vaihtoehtoja liiketoiminta-alustoissa on? Esittelyssä Microsoft Dynamics 365 ja NetSuite

Aihetta käsitellään erityisesti liiketoiminnan ja sen johtamisen näkökulmasta – emme siis sukella syvälle teknisiin yksityiskohtiin.

Liiketoiminta-alustoissa ei ole kyse yksittäisestä teknologiasta, vaan kokonaisesta uudesta ajattelutavasta. Siksi hyötypotentiaalin lunastaminen vaatii poikkeuksellisen laajaa sitoutumista muutokseen sekä sujuvaa yhteistyötä ja omista poteroista poistumista yhteisen tavoitteen hyväksi. Jos jokainen päättäjä vahtii entiseen tapaan omaa siiloaan, omia prosessejaan ja omia ohjelmistojaan, jää ajatus yhtenäisestä, koko organisaatiolle hyötyä tuottavasta liiketoiminta-alustasta pelkäksi utopiaksi.

 

Lataa Lisäarvoa bisnekseen liiketoiminta-alustalla – miksi ja miten? -oppaamme veloituksetta alta:

Blogin kirjoittaja on Heikki Tukiainen, Accountor Enterprisen liiketoiminta-alustojen johtaja.

Facebooktwitterlinkedin

Tuoreimmat blogitekstit

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.