Ollin tie projektipäälliköstä liiketoiminnan varajohtajaksi

Kuka:

Olen Olli Korpelainen ja toimin tiiminvetäjänä. Vaikka yleensä onkin mielenkiintoisempaa (ja hyödyllisempää) katsoa eteenpäin ja miettiä mitä kaikkea tulevaisuus voi tuoda tullessaan, joskus voi olla hyvä vilkaista peruutuspeiliin ja miettiä miten tähän tilanteeseen on päädytty. Väittelin ylioppilaaksi Kontiolahden lukiosta, jonka jälkeen edessä oli jatko-opiskelupaikan valitseminen. Olin sitä mieltä, että kaupalliset opinnot antaisivat todennäköisesti hyvät perusvalmiudet työmarkkinoille. Päädyin opiskelemaan Joensuun yliopistoon yrityksen taloustiedettä ja kuutisen vuotta myöhemmin astelin kirkassilmäisenä nuorena miehenä opinahjosta ulos maisterin paperit kourassa. Opiskeluvuosiin mahtui myös monenlaisia hanttihommia opintojen ohessa sekä pari vuotta vaihto-opiskelua Yhdysvalloissa.

Alku ura:

Ensimmäistä ”oikeaa” työpaikkaa päädyin hakemaan ICT-alalta. Työskentelin opiskelujen ohella muutaman vuoden teleoperaattorin puhelinkeskuksessa ja teknologia-ala tuntui tarjoavan kehittyvän ja haastavan toimintaympäristön. Ensimmäiset 5 vuotta työskentelin Espoossa AinaCom Oy:n, eli entisen Hämeen Puhelimen palveluksessa. Aloitin työt pk-yrityksille suunnattujen viestintäratkaisujen myynnissä. Sain hyvää rutiinia asiakaskontakteihin ja -käynteihin, koska pelkkä puhelimen soimisen odottelu ei kauppaa tuota. Oltuani AinaComilla muutaman vuoden, käynnistimme projektin vanhan CRM-järjestelmän uusimiseksi. Osallistuin aluksi projektiin myynnin edustajana, mutta lopulta päädyin järjestelmän pääkäyttäjäksi ja puolestapuhujaksi. Koska CRM-järjestelmään liittyvät tuki- ja kehitystehtävät alkoivat viedä merkittävän osan ajastani, siirryin ratkaisusuunnittelijaksi, eli täysipäiväisesti tukemaan muiden myyntityötä. Työtehtäviini kuuluivat esimerkiksi asiakasdemojen pitäminen, pre-sales, ratkaisuehdotuksien suunnittelu ja sisäiset kehitysprojektit. Mielenkiintoista, opettavaista ja antoisaa aikaa!

Urakehitys:

Keväällä 2012 rekrytointikonsultti oli yhteydessä minuun ja tiedusteli olisiko minulla kiinnostusta CRM-projektipäällikön töihin. Vaikka sillä hetkellä minulla ei ollut tarvetta vaihtaa työpaikkaa ja esikoinenkin oli melkein syntymäisillään, tarjottavat työtehtävät vaikuttivat niin kiinnostavilta, että päätin tehdä hypyn uusiin haasteisiin. Aloitin CRM-projektipäällikkönä ja tiiviin alkuperehdytyksen jälkeen pääsinkin heti tositoimiin. Projektimenetelmissä ja tuotealustassa oli toki paljon opeteltavaa, mutta vain tekemällä oppii ja onneksi ympärilläni oli iso asiantuntijajoukko, joka on aina valmis auttamaan tarvittaessa. Projektipäällikön työssä parasta on ollut aina mielestäni se, että siinä on mieletön mahdollisuus päästä keskustelemaan hyvin erilaisten yritysten ydinliiketoiminnasta ja miettimään miten asioita voisi kehittää järjestelmätoimituksen yhteydessä. Tämä pätee etenkin CRM-projekteihin, koska alusta taipuu mitä uskomattomimpiin käyttötarkoituksiin.

Kerroin jo tänne hakiessani, että jossain vaiheessa minulla olisi kiinnostusta esimiestehtäviin. Tarkkaa aikataulua en siinä vaiheessa tiennyt, mutta arvelin, että parisen vuotta pitäisi tehdä ensin projektipäällikön töitä. Lopulta kävi niin, että oltuani kaksi vuotta projektipäällikkönä, silloinen esimieheni Juha Järvinen (terveisiä sinne myyntisiipeen!) siirtyi yrityksen sisällä myyntitehtäviin. Tiimille kaivattiin uutta vetäjää ja minulle tuli mahdollisuus siirtyä esimiehen hommiin. Tiiminvetäjän roolissa olen saanut osallistua mm. projektien resursointiin, ohjaustoimintaan, osaamisen kehittämiseen, rekrytointiin, myyntityön tukemiseen, työmääräarviointiin, toiminnan suunnitteluun ja moneen muuhun.

Nykyinen työ:

Tiiminvetäjän hommaa olen tehnyt nyt reilut kaksi vuotta. Tiimin koko on tänä aikana tuplaantunut ja omalle vastuualueelle on tullut paljon uutta. Tämä se vasta opettavaista hommaa onkin ollut! Samaan aikaan olen jatkanut muutamien asiakkaiden parissa projektipäällikön roolissa, joten jonkinlainen tuntuma on säilynyt vielä projektityöskentelyynkin. Viime syksystä lähtien olen päässyt myös osallistumaan entistä aktiivisemmin liiketoimintamme päätöksentekoon ja kehittämiseen, tultuani valituksi CRM-liiketoiminnan varajohtajaksi. Vastuualueisiini kuuluu erityisesti projektitoimitusmenetelmät ja projektiemme resursointi. Taidanpa siis keskittyä näihin seuraavat kaksi vuotta. Tulevaisuuteen katsotaan valoisin mielin ja Accountor Enterprise todella tarjoaa huikeat mahdollisuudet kehittymiseen.

Voit kysyä minulta lisää työstäni Accountor Enterprisella: olli.korpelainen(a)accountorenterprise.fi

Takaisin Henkilökuntamme esittäytyy -sivulle

Facebooktwitterlinkedin

LATAA ACCOUNTOR ENTERPRISEN KÄTEVÄT OPPAAT TÄSTÄ

Näin minimoit riskisi ERP-hankinnassa

Lataa

Opas onnistuneeseen CRM-hankintaan

Lataa

CRM-hankinta oikeille urille

Lataa

Pikaopas myynnin ja markkinoinnin yhteispeliin

Lataa

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.