NetSuite – uskalla ajatella luovasti

Käytän paljon Think out of the box -sanontaa, monesti turhankin herkästi ja ajattelematta. Usein sanontaa käytetäänkin sen syvällisempää merkitystä aidosti tuntematta.

Think out of the box on ratkaisun löytämistä laatikon ulkopuolelta – ja etenkin itse itsellemme asettamien rajojen rikkomista. Usein näitä rajoituksia asetetaan vain silkasta pelosta uutta kohtaan. Pahimmillaan pelot voivat olla niin pahoja, että ratkaisua ei uskalleta etsiä muuta kuin niistä lähtökohdista ja niillä työkalulla, mitkä ovat itselle tuttuja.

“Toisinaan ratkaisu mahdottomalta tuntuvaan ongelmaan voi olla hyvinkin yksinkertainen.”

Ajatellaan vaikka klassista aivopähkinää, jossa yhdeksän pisteen ympärille on piirretty neliö ja tavoitteena on yhdistää pisteet neljällä viivalla. Loppujen lopuksi ratkaisu on varsin yksinkertainen, kunhan sen keksii.

Niin sanotun hyväksyttävän ratkaisun voi saavuttaa jopa menemättä laatikon viivan yli siten, että piirtää laatikon hieman isommaksi. Näin ollen ei tarvitse edes ajatella muita ratkaisumalleja, tai viivan ylittämistä. Pyöritään vain omassa pienessä laatikossa ja tarvittaessa tönitään rajoja kauemmas – kokeilematta jotain aidosti uutta.

Todellinen ahaa-elämys syntyy, kun tajuaa mennä viivan yli. Monet ilmeisesti tyytyvät ajattelemaan tämän olevan jo laatikon ulkopuolella ajattelua.

Itse väitän, että ongelma on ratkaistavissa myös kolmella tai vain yhdellä viivalla. Tosin nämä ratkaisumallit vaativat täysin erilaisen tavan ajatella. Tästä on kyse myös Juha Kuivaisen hienossa kirjoituksessa NetSuite – aito pilvi-ERP tuo ketteryyttä ja tulevaisuuden turvaa, jossa tuotiin hyvin esille se, miten perinteinen ERP edustaa tietynlaista pysyvyyttä ja NetSuite uutta ja mullistavaa ajattelutapaa – todellista out of the box -ajattelua.

Tämä ajattelumalli edustaisi juuri tuota kolmen viivan – tai jopa täysin uutta ja ennenkuulumatonta yhden viivan ratkaisua, jossa pisteet leikattaisiin irti paperista ja iskettäisiin naulalla seinään. Eli nyt kun nämä pakolliset tehtävät ja toiminnot on ratkaistu, miten kehittäisitte parhaiten omaa liiketoimintaanne ja ansaintamallejanne?

“Think out of the box – älä anna perinteisen ajattelutavan kahlita.”

Voisiko ongelman ratkaista tehokkaasti ja yksinkertaisesti jollain muulla kuin perinteisellä tavalla? Esimerkiksi hoitamalla itse kaikki toiminnot, oli sitten kyse tuotannonohjauksesta, palvelujen hallinnasta, laskutuksesta, taloudenhallinnasta tai mistä vain. Kun ne hoidetaan tehokkaasti, päästään keskittymään itse ydinbisnekseen ja ansaintalogiikan kehittämiseen.

NetSuite-yhteisössämme on havaittavissa juuri tämänkaltaista out of the box -ajattelua, joka ei tyydy vanhoihin ratkaisuihin vain siksi, että niin on tehty aina. Sen sijaan haetaan oikeasti sopivia ratkaisuja, tehdään hyvää bisnestä ja viedään Suomea maailmalle.

Tästä hyvänä esimerkkinä asiakkaamme Framery Acoustics. Yrityksen varatoimitusjohtaja ja designjohtaja Samu Hällfors painottaa, ettei tuotteiden valmistaminen Suomessa ole niin kallista kuin luullaan, ja että laatukontrollin tulee säilyä itsellä.

Näin ollen tässäkin rikotaan vallalla olevaa Aasiassa teettämisen mallia. Millaisia uusia toimintamalleja teillä voitaisiin toteuttaa?

 

Millaisten käytännön askeleiden kautta NetSuiteen kannattaa tutustua. Lataa opas itsellesi veloituksetta täältä:

Facebooktwitterlinkedin

Aki Koivisto

Aki Koivisto toimii NetSuite-pilvialustan käyttöönottojen parissa. Kokemusta niin tuotannollisista yrityksistä kuin myös erilaisten palveluyritysten ja palveluprosessien parista on kertynyt nyt 10 vuotta, josta viimeiset 2 vuotta NetSuiten parissa. Aki innostuu eniten palveluprosessinen kehittämisestä ja ratkaisujen rakentamisesta mahdollisimman hyvin asiakkaan toiveiden mukaan. Koulutukseltaan Aki on tuotantotalous-insinööri, joten Lean-periaatteiden hyödyntäminen on hänen sydäntään lähellä. Hän on myös innostunut ketteristä menetelmistä ja niiden tuomista hyödyistä.

Tuttavat kuvailevat häntä ”insinööreimmäksi tuntemakseen ihmiseksi”, jolle hyvät urheiluvälineet ovat kuntoilun perusta. Pienten lasten isän velvollisuuksilta jäävällä vapaa-ajalla Akin löytääkin usein maastopyörän selästä, juoksulenkiltä, hiihtolenkiltä ja syksyisin metsästä lintujahdista.”

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.