Microsoftin konferenssin tuliaiset – keskipisteenä Dynamics 365

Microsoftin World Partner Conference (WPC) keräsi aurinkoiseen Torontoon viikoksi yli 16 000 osallistujaa 139:stä eri maasta. Myös Mepco oli mukana tapaamisessa.

Tapahtuman teemana oli digitaalinen transformaatio, joka tavalla tai toisella koskettaa kaikkea liiketoimintaa. Syrjäseudun ompelimokin voi kasvattaa liiketoimintaansa ulosmittaamalla uuden teknologian hyödyt. Vanhaan malliin voi tietenkin myös jatkaa, mutta muutoksen tuulet vastaanottavalla on edessään todelliset kissanpäivät.

Räätälöidyt palvelut yrityksen tarpeen mukaan

Microsoft on tähdännyt uuden teknologian nopeaan ja vaivattomaan kumppanivetoiseen käyttöönottoon. Yksittäisten ohjelmistojen asennusten ja määrittelyiden sijaan on keskitytty kokonaisen digitaalisen yrityskuvan rakentamiseen. Käyttöönotossa käydään toimittajan kanssa läpi uuden teknologian mahdollisuudet omalle liiketoiminnalle, optimoidaan liiketoiminnan prosessit ja muunnetaan omat tuotteet ja palvelut hyödyntämään tarjolla olevaa digitaalista sisältöä.

Koska pilvi yhdistää jo nyt palvelut, ihmiset ja asiat, on pelkästään järkevää hankkia liiketoiminnan alustakin pilvestä. Microsoftin laajasta pilvipalveluvalikoimasta voidaan valita ne palaset, jotka parhaiten tukevat oman liiketoiminnan kehittämistä. Luonnollisesti kaikki Microsoftin palvelut toimivat hyvin yhteen ja uusia tulee tarjolle sitä mukaan, kun maailma muuttuu.

Lisensointimalleja on yksinkertaistettu ja hyötyjä päästään nauttimaan ilman suuria etukäteiskustannuksia. Oikeutetusti voidaan puhua paradigmamuutoksesta, jossa on tärkeää muodostaa ymmärrys uudesta todellisuudesta, hyväksyä muutoksen vauhti ja valita alusta, joka kehittyy jatkuvasti liiketoiminnan mukana.

Office 365 Microsoft World Partner Conference

Dynamics 365 sujuvoittaa pilvipalveluiden käyttöönottoa

Suurin yksittäinen uutinen WPC 2016 -tapahtumassa oli Dynamics 365 –palvelun julkaiseminen. Jälleen kerran on otettu askel, joka tekee pilvipalvelujen käyttöönotosta entistä suoraviivaisempaa. Vaikka muutos vaatiikin aina uuden omaksumista, poistuu sen myötä paljon vanhan maailman rakenteisiin liittyvää kompleksisuutta.

Mikä sitten muuttuu uuden palvelun myötä? Alla on esiteltynä loppukäyttäjän ja ylläpitäjän hyödyt pähkinänkuoressa.

Dynamics 365 lupaa loppukäyttäjille seuraavia asioita:

  • Helppoja mobiilikäyttöliittymiä. Esimerkiksi PowerApps mahdollistaa CRM-datan tuomisen tehokkaaksi kenttämyynnin työkaluksi kaikille laitteille. PowerAppsin ja Dynamics-tuotteiden välillä on valmiit integraatiot.
  • Tehokkaita käyttöliittymiä. Esimerkiksi sähköpostikäyttöliittymän rikastamista asiakas- ja tarjoustiedoilla. O365:ssä asiakkaan sähköpostin tietojen perusteella esitetään tarjousvälilehti, josta asiakkaalle voidaan lähettää tarjous suoraan samasta sähköpostista (hyödyntäen perinteisesti ERP:ssä olleita hinnoittelu- ja asiakastietoja).
  • Mahdollisuutta rakentaa raportointia ja automaatioita käyttöliittymästä ilman riviäkään koodia. Esimerkiksi ERP:n käyttäjä voi luoda PowerBI-työkalulla raportin ja jakaa sen työkavereilleen. Käyttäjän on vaikea huomata raportista sen toteutustekniikkaa – sulautuminen on niin täydellistä. Myös toistuvien prosessien automatisointi voidaan toteuttaa Flow-työkalulla.

Dynamics 365 lupaa kehittäjille / ylläpitäjille seuraavia asioita:

  • Yhtenäinen datamalli ja rajapinta. Microsoft tiedotti, että CRM- ja ERP-dataentiteetit tullaan yhdistämään yhtenäiseksi datamalliksi. Tämä datajoukko on laaja ja käsittää satoja dataentiteettejä. Tähän datamalliin tullaan tarjoamaan yhtenäinen rajapinta myös kolmansien osapuolten sovelluskehittäjille.
  • Yhtenäinen lisensointi ja hinnoittelu. Jo nyt julkaistiin lisensointirakenne Dynamics 365:lle, hinnat luvattiin julkaista syksyllä. Hintatason luvattiin olevan aggressiivinen ja houkutteleva. Lisensointirakenne tukee erityisesti mahdollisimman laajaa itsepalvelukäyttöä organisaation sisällä.
  • Sovellusten tehokas jakelu ja markkinointi. Microsoft rakentaa Dynamics 365:stä alustaa liiketoimintaprosesseille. Kaikissa menestyvissä alustoissa on myös sovellusten kauppa – niin myös Dynamics 365:ssa. AppSource tulee tarjoamaan globaalin jakelu- ja markkinointikanavan kehittäjille ja heidän asiakkailleen.
  • Aito pilvitarjonta alusta loppuun. Dynamics 365:n saa ainoastaan pilvipalveluna. Kaikki osat ja tarjoama rakentuvat pilveen.

Dynamics-tuoteperheen valinta kannattaa

Mepco on toimittanut jo vuosien ajan ratkaisuja, jotka yhdistävät Dynamics CRM:n ja Dynamics AX:n. Nyt myös Microsoft on siirtymässä vahvasti tähän suuntaan. Tämä todistaa, että asiakkaamme ja Mepco ovat olleet oikeassa valitessaan liiketoimintaprosessiensa digitalisoimiseen Dynamics-tuoteperheen. Microsoftin investoinnit tulevat vauhdittamaan tätä kehitystä entisestään.

Kerromme asiakkaillemme tarkemmin uusista edistysaskelista heti, kun ne julkaistaan. Kannattaa pysyä kuulolla!

 

Blogin kirjoittajat ovat Accountor Enterprisen tuotepäällikkö Leo Merikallio ja Heikki Tukiainen liiketoiminta-alustojen johtaja.

Facebooktwitterlinkedin

Leo Merikallio

CRM-tuotepäällikkö Leo Merikalliolla on 12 vuoden kokemus asiakkuudenhallinnan ratkaisujen kehittämisestä ja toimittamisesta. Leo on ollut mukana yli sadassa asiakasprojektissa eri rooleissa mm. teknisenä asiantuntijana, kouluttajana ja hankkeiden vetäjänä. Leo tuntee sekä uusimman teknologian mahdollisuudet että asiakkaiden liiketoiminnalliset tarpeet ja tavoitteet.

Leon harrastuksiin kuuluu moottoripyöräily. Leon toinen intohimo on kahvi – sisukas mies metsästää täydellistä espressoshottia paahtaessaan eri lajikkeiden raakapavuista erilaisia sekoituksia vanhaan italialaiseen kahvikoneeseensa.

Tuoreimmat blogitekstit

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.