NetSuite: Uusia liiketoimintamalleja syntyy vain rajoja rikkomalla

Raskaassa teollisuudessa on tarkoituksenmukaista kahlita ajatukset ja säätää tekeminen toistolle. Siihen maailmaan perinteinen ERP sopii mainiosti: mitä kankeampi, sitä parempi.

Sen sijaan Suomea eteenpäin vievät uuden aallon palvelu- ja teknologiayritykset ansaitsevat parhaat mahdolliset järjestelmät kansainvälisen tason menestykseen.

Digitalisoituminen heijastuu järjestelmiin

Digitalisoitumisen myötä prioriteetit muuttuvat ja niiden määritteleminen on entistä vaikeampaa. Yksi totuus kuitenkin säilyy: yksinkertainen ja toimiva järjestelmä voittaa vanhentuneen ja monipuolisen.

Matka hankinnan kohteena olevan palvelun tai tuotteen konfiguroinnista ja visualisoinnista toteutukseen lyhenee ja asiakkaat ovat klikkausten päässä lukuisista mahdollisuuksista. Alalla kuin alalla on hyvä pohtia, milloin asiakas mieluummin käyttää asiakaspalvelua netissä ja milloin henkilön paikan päälle kutsuminen tuntuu vieraalta.

Ostokäyttäytymisen muutos heijastuu järjestelmiin. Etenkin uusista liiketoiminnoista löytyy esimerkkejä siitä, kuinka perinteinen “CRM ja/tai ERP” -lähestyminen ei enää riitä. Kyse ei siis ole pelkästään kategorisesta kikkailusta, vaan siitä, että siilomainen eteneminen on aina rajoittunutta.

Rajaton ja skaalautuva

Uusia liiketoimintamalleja syntyy vain rajoja rikkomalla. Esimerkiksi musiikkioppilaitos School of Rock harkitsi ensin hankkivansa SalesForcen, joka ei kuitenkaan kyennyt muuttamaan tietoa rahaksi tai skaalautumaan riittävän näppärästi. Siksi he päätyivät NetSuiteen.

Tapaus osoittaa verkkopalveluiden olevan olennainen osa asiakkuudenhallinnan ja toiminnanohjauksen kokonaisuutta. Vastaavat havainnot ovat tulleet tutuksi myös kotimaisissa hankkeissa.

Rajaton lähestymistapa on yksinkertaisesti toimivin. Ja juuri siihen NetSuite taipuu parhaiten.

Facebooktwitterlinkedin

Juha Kuivainen

Juha on Accountor Enterprisen NetSuite-evankelista ja NetSuite-akatemian pääjehu. Juha on koulutukseltaan MBA ja insinööri. Hän on toiminut useissa yrityksissä ERP-myynnin suunnannäyttäjänä, pian kahden vuosikymmenen ajan. Kokemusta on kertynyt muidenkin liiketoimintasovellusten lanseeraamisesta Suomen kamaralle.

Vapaa-aikaansa Juha viettää kolmen tyttärensä ja vaimonsa kanssa. Laitesukellus ja filosofisten aiheiden pohdiskelu ovat Juhalle rakkaita harrastuksia.

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.