Onko ERP-päivitys iso ongelma? Ratkaisu löytyy pilvestä

ERP-ohjelmiston versio on jäänyt päivittämättä jo useampana vuotena peräkkäin. Virallisesta versiosta olette jo kaksi päivitystä jäljessä. Ohjelmiston toimittaja ilmoittaa version tulleen tiensä päähän ja edessä on pakollinen päivitys.

Kuulostaako tutulta?

Edellä mainittuihin tilanteisiin olen törmännyt useamman kerran työskennellessäni palveluntarjoajan puolella sovelluspalvelujen parissa.

ERP-päivitys voi tulla kalliiksi

ERP-järjestelmän käyttöönotto on yritykseltä suuri investointi. Käyttöönoton yhteydessä järjestelmä räätälöidään palvelemaan yrityksen tarpeita.

Vääjäämättä eteen tulee kuitenkin aika, jolloin liiketoiminta kehittyy, ohjelmasta tulee uusi versio ja vanhan tuen loppumispäivä laitetaan kalenteriin.

Versiopäivitys. Eikö tuo ole ihan pikku juttu? Voi olla, jos versioita on päivitetty säännöllisesti.

Usein versiopäivitykset ovat kuitenkin jääneet tekemättä ja on syntynyt versiolukkotilanne. Uusinta versiota ei voi päivittää suoraan vanhan päälle, koska se ei ole yhteensopiva käytössä olevan version kanssa, joka on neljä vuotta vanha.

Ajatus version vaihtojen helppoudesta elää vahvasti. Voin kertoa, että sitä se ei ole. Ainakaan perinteisessä ERP-maailmassa. Toimittajat toki lupailevat sitä. Joko heillä on liian kova luotto omiin kykyihinsä tai sitten he ovat keksineet jotain uutta.

Versionvaihto vaatii aina työtä. Mitä enemmän räätälöintejä, sitä enemmän työtä. Mitä huonommin ominaisuudet on dokumentoitu, sitä enemmän työtä.

Pilviratkaisu poistaa ongelmat

Päivityksiin liittyvät ongelmat ratkeavat aidoilla pilvipalveluilla. Aidon pilviratkaisun ja pilvestä toimitetun perinteisen ERP-ratkaisun eroista voit lukea Juha Kuivaisen blogikirjoituksesta täältä.

Aidot pilviratkaisut päivittyvät ennalta määritellyn aikataulun mukaisesti. Yrityksen tietohallintojohtajien tai liiketoiminnan ei näin ollen tarvitse murehtia päivitysprojekteista, versioista,  yhteensopivuuksista, palvelimista tai ajautumisesta versiolukkotilanteisiin.

Hyvä esimerkki aidosta pilviratkaisusta on Netsuite. Netsuitessa päivitykset tehdään kaksi kertaa vuodessa. Näin järjestelmään ei tule versiolukkoja tai kalliita erillisiä päivitysprojekteja.

Mepco ryhtyi Netsuite-kumppaniksi syksyllä. Minä – ja koko Netsuite-liiketoimintayksikkömme – olemme aidon innoissamme kumppanuudesta. Ja samoin ovat asiakkaamme.

Facebooktwitterlinkedin

Tommi Sappinen

Tommi on Netsuite-toimitustiimin vetäjä. Tommin pääasiallisena tehtävänä on varmistaa, että asiakkaiden Netsuite-käyttöönotot sujuvat ongelmitta pohjoismaiden, ellei jopa Euroopan, parhaiden Netsuite-osaajien tekemänä. Tommin vapaa-ajan aktiviteeteista pitävät huolen kaksi lasta, juoksuharrastus sekä iso piha ja pari riviä perunoita.

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor Enterprise Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.