Taloushallinto sujuu Finnkinossa kuin elokuvissa

Suomen suurin elokuvateatteriketju Finnkino löysi tuloksellisen tavan hoitaa taloushallintoaan yhdessä Accountor Groupiin kuuluvien Pretaxin ja Mepcon kanssa.

Kun Finnkino siirtyi keväällä 2011 Sanoma-konsernista ruotsalaisen Ratos-pääomasijoitusyhtiön omistukseen, yhtiö joutui korvaamaan Sanoman aiemmin tarjoamat taloushallinnon palvelut ja järjestelmät omilla ratkaisuilla. Aikaa oli puoli vuotta.

”Halusimme saada talouden suunnittelun ja raportoinnin vähintään samalle tasolle kuin Sanoman aikana. Tarvitsimme joustavuutta, muutosvalmiutta ja pörssiyhtiön vaatimuksia vastaavaa kirjanpitoa. Harkittuamme sekä oman talousosaston perustamista että ulkoistusta hankimme palvelut ja suurimman osan järjestelmistä saman katon alta Accountor Groupista”, talousjohtaja Vesa Aittomäki Finnkino Oy:stä kertoo.

Muutostilanne hyödynnettiin taloushallinnon rutiineja sähköistämällä, tehostamalla ja virtaviivaistamalla. Kattavan kartoituksen jälkeen, tiukasta aikataulusta huolimatta, palvelut ja järjestelmät otettiin käyttöön suunnitelman mukaan vuoden 2012 alussa.

”Palvelujen ja järjestelmien käyttöönotto sujui mainiosti selkeän suunnitelman ja erinomaisen projektipäällikön ansiosta”, Aittomäki kiittelee.

Kokonaisvaltaista kumppanuutta

Pretax hoitaa Finnkinon talouden prosessit: kirjanpidon, myynti- ja ostoreskontran, kassanhallinnan, konsernin laskennan, oikea-aikaisen raportoinnin ja IFRS-konsolidoinnin.

Mepcon avulla pilvipalveluina käyttöönotetut, yhteenliitetyt ohjelmistoratkaisut sisältävät kirjanpidon, käyttöomaisuuden, maksuliikenteen, kassanhallinnan sekä matka- ja kululaskutuksen. Johdon raportoinnissa ja ostolaskujen käsittelyssä käytetään Sanoman ajoilta tutun ohjelmistotalon ratkaisuja.

”Integroidulla taloushallinnolla ja johdon raportoinnilla saamme vertailukelpoista tietoa elokuvateattereista, tulosyksiköistä ja kustannuspaikoista. Ratkaisu helpottaa toiminnan seurantaa, ennustamista ja budjetointia”, Aittomäki sanoo.

Vuoden 2013 aikana on kehitetty Jeeves-toiminnanohjaukseen perustuvaa taloushallintoa ja myyntilaskutusta. Nopea versionpäivitys ja Insight-käyttöliittymän käyttöönotto mahdollistavat laskutuksen elokuvateattereissa ympäri Suomea.

”Laskutuksen tehostaminen, palvelujen hajauttaminen ja kustannusten säästäminen ovat esimerkkejä ratkaisumme tarjoamista monista mahdollisuuksista, joita aiomme hyödyntää myös jatkossa”, Aittomäki toteaa.

Pitkäjänteinen, kokonaisvaltainen yhteistyö yhden kumppanin kanssa on osoittautunut toimivaksi yhtälöksi. ”Suunnitelmallinen, joustava yhteistyö sekä Pretaxin järjestämät säännölliset keskustelut ovat luoneet hyvät puitteet talouden tulokselliselle ohjaamiselle ja jatkuvalle kehittämiselle. Raportoinnin laatu on jopa ylittänyt tavoitteet”, Aittomäki korostaa.

Myös Mepcon panos on ollut vahva. ”Mepcon asiantuntijat ansaitsevat kiitettävän arvosanan ammattitaidostaan ja luotettavuudestaan. Hankkeet ovat toteutuneet aikataulujen ja budjettien mukaisesti. Positiivisten kokemusteni ansiosta suosittelen Pretaxia ja Mepcoa mielelläni muillekin yrityksille”, Aittomäki summaa.

Lisätiedot:

Mepco:
Riku Venno, tiimipäällikkö, puh. 040 556 4497, lähetä sähköpostia

Pretax:
Leena Viitanen, palvelujohtaja, puh. 040 508 8708, lähetä sähköpostia

Finnkino:
Vesa Aittomäki, talousjohtaja, puh. 050 505 1403, lähetä sähköpostia

 

Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor Enterprise Solutions Oy:n, toiminnan ytimessä on asiakkaiden prosessien ymmärtäminen ja niiden kehittäminen globaalien liiketoiminta-alustojen avulla.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorenterprise.fi

Facebooktwitterlinkedin

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaan uutiskirjeen aiheesta